Donera till mitt partiledarskap!

Jag jobbar helt ideellt för Piratpartiet på mina egna sparade pengar utöver den lilla budgetpost på 20000 kr som avsatts av partiet. Den är primärt tänkt för att kunna hantera mitt resande nu under valåret. Varför jag tar pengar ur egen ficka är att jag anser att det är viktigt att Sverige får ett reellt alternativ till de partier som finns representerade i våra beslutande församlingar. Ett sätt att göra det är att vara fysiskt närvarande vid olika event – allt från att jag reser runt för att prata med medlemmar till att jag deltar i andras event som Dreamhack eller Pride festivaler där alla kan träffa mig. Men den budgeten räcker tyvärr inte så långt utslaget på ett helt år, det blir drygt 1 600 kr i månaden vilket inte på något sätt täcker de utgifter som jag har för partiets räkning.

Det är här du kommer in i bilden.

Det handlar om många bäckar små och att så många som möjligt kan ge vad de kan tänkas undvara varje månad för att möjliggöra mitt partiledarskap fullt ut.

Vad innebär då detta rent praktiskt?

  • Vi behöver få ut vår politik vilket betyder att jag behöver vara närvarande på olika strategiska mötesplatser, dels för att få ut vår politik och namn, men också för att skapa kontakter och rekrytera medlemmar. Sedan skulle jag vilja träffa fler av våra medlemmar, ha en dialog med dem och ge dem möjligheten att känna att de ingår i en rörelse och att de kan påverka den direkt genom att be mig komma. Kanske är du en av dem?
  • Jag kan hålla på även efter valet i höst om vi mot förmodan inte kommer att ta plats i riksdagen, framför allt så behöver jag kunna jobba med EU-valet som kommer i maj nästa år.
  • Jag kan köpa in en del tjänster som jag inte kan i dagsläget, exakt vilka det skulle vara återstår att se när det finns utrymme för dem.

I och med att Skatteverket har infört skatt på crowdfundade pengar där det utfaller gåvor av ickesymboliskt värde i form av tjänst eller vara så kan jag inte skapa flera nivåer där jag skulle ge tillbaka i form av möten, samtal eller liknande så idag finns bara möjligheten att tillhöra två olika grupper, men du kan skriva in vilket belopp du vill när du skapar din donation. Jag kommer givetvis reda ut detta med Skatteverket och förhoppningsvis kunna fylla på med några nivåer till med olika tjänster som du kan få av mig för att du väljer att stödja mitt partiledarskap.

Ni som sätter upp återkommande donationer kommer att, när det inte är tidskritiska inlägg, kunna läsa dem tidigare än alla andra. Sedan kommer jag givetvis att posta om mitt partiledarskap och vad som händer omkring mig vilket gör att du får en unik insyn i mitt arbete om du bidrar. Tanken är att vidareutveckla denna sida varefter och jag hoppas även att du kommer med förslag hur denna tjänst skulle kunna utvecklas för att göra den ännu bättre.

Transparens
Jag älskar transparens! Ju mer makt en person har, desto viktigare är transparens. Så därför kommer jag, förutom redovisa alla som donerar till mig, även redovisa hur jag spenderar pengarna. Det kommer inte vara ned på kvittoradsnivå, men det kommer vara tillräckligt detaljerat så att du kan se vart pengarna hamnar. För jag älskar även personlig integritet vilket gör att jag vill skydda mitt privatliv, däremot så kommer de kostnader som jag har som är direkt relaterade till mitt partiledarskap att redovisas så noggrant som jag kan.

Så med den allra största ödmjukhet ber jag dig att sätta upp en donation till mitt arbete för att möjliggöra min dröm om att göra Sverige till ett land där frihet, integritet och transparens ska gälla och att vända den framtidsdystopi som många verkar tro på till en framtidsutopi som vi alla borde sträva efter.

Stort tack!
Magnus

[give_form id=”261″]

Se din historik
Hantera ditt donationskonto