Piratpartiets närvaro på Dreamhack tack vare dig!

Hej där, jag skulle vilja ge dig ett stort tack!

Ja, du. Du som var med och skapade möjligheten för Piratpartiet att närvara på Dreamhack. Du som såg till att bidra till de 6151 kr som finansierade hela vår närvaro, allt från entrébiljetter till saker som vi gav bort. För vi gav bort en del, det gjorde vi. 1200 Piratpartiet klistermärken, 800 Rösta Pirat klistermärken, 150 Piratpartiet knappar, 50 nyckelband. Sedan skrapade jag även ihop lite pins och annat som jag haft liggandes, så allt i allt så har vi spridit vårt namn bland många personer!

Men det är givetvis inte det enda vi gör på Dreamhack, utan vi har även pratat oss hesa om vår politik, förklarat bakgrunden till att vi anser att fildelning inte borde vara kriminaliserat genom att det är ett enormt hot mot det demokratiska systemet om staten avlyssnar all kommunikation på internet vilket är en förutsättning för att veta vem som skickar vad till vem. Att detta inte belyses mer från andra partier som kallar sig demokratiska övergår mitt förstånd. Att sedan Ygeman fortsätter att hetsa för mer övervakning och även anser att det är rimligt att införa lagar för att knäcka krypterad trafik gör mig… förbannad rent ut sagt! Jag vet inte vem som sa det först, men detta citat säger det mesta anser jag:

Vi har gått ifrån att ha varit oskyldiga tills motsatsen bevisats till att vi alla är misstänkta tills misstanke har stärkts

Den massövervakning som sker idag på bekostnad av våra fri- och rättigheter fortsätter att öka. Vi är det enda parti som har som kärna att motarbeta och vända denna utveckling så att Sverige återigen kan bli en demokrati och slutar avlyssna alla medborgare genom att använda terrorism och grov brottslighet som ursäkt. Bara för att det går att göra något så betyder det inte att vi ska göra det. För det har inte hjälpt oss att bekämpa terrorism eller grov brottslighet, däremot så har det skett en ändamålsglidning och använts av upphovsrättsindustrin, genom polisen, för att jaga fildelare och Skatteverket för att jaga skattebetalare, eller vad de nu jagas för då ingen informeras om varför de begär ut uppgifter om dessa personer.

På Dreamhack hade vi tre bordsplatser i D-hallen bredvid Ung Pirat som också var där för att prata om vår politik och värva medlemmar. Så jag vill även skicka ett stort tack till Ung Pirat för att göra en så fantastisk insats och det är inspirerande att höra er prata värderingar och ert engagemang! Utan er hade vi inte varit där vi är idag! Jag har hört med Elin Andersson, Ung Pirats förbundsordförande, som också var där och när Dreamhack var slut så hade 111 nya medlemmar lämnat Elmiahallen! Nu är det upp till oss att se till att de blir en aktiv del av partiet och ungdomsförbundet.

Så ett stort tack för att ni ger oss möjligheten att nå ut till de unga som är framtidens väljare, så att vi kan utbilda dem i våra kärnfrågor och så att de förstår vad det är som står på spel. För det är din och min framtid, din och min frihet, som står på spel.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.