Njord Law fortsätter sina maffiametoder

Under de senaste dagarna så har jag blivit överöst med frågor från olika människor då de har fått dessa illa dolda hot från Njord Law. Se bara ett axplock av de som kommit in direkt på min blogg i mitt första inlägg om Njord Law. Sedan har folk hört av sig via mail, Messenger, Twitter och alla andra sätt det går att kontakta mig på.

Det är oerhört tragiskt att se den ångest som denna minst sagt tvivelaktiga aktivitet skapar, då flera har undrat om de riskerar att hamna i fängelse eller måste lämna sina hem.

Nej. Du riskerar varken fängelse eller att förlora ditt hem. Detta är enbart upphovsrättsmaffians asgamar som försöker hitta något att livnära sig på.

Så, för att sammanställa situationen så vill jag här försöka att konkretisera vad dessa hotbrev innebär:

 1. Det är inget kravbrev
 2. Det går inte att ta det till Kronofogden
 3. Det är en “rekommendation till förlikning” för ett brott de hävdar att du har begått, utan att de kan bevisa att det är specifikt du som gjort det
 4. Du kan ignorera det utan att oroa dig mer för det
 5. Inget kommer att hända om du ignorerar det, förutom möjligen ett påminnelsebrev
 6. Påminnelsebreven är fortfarande bara “en rekommendation” från deras sida
 7. Påminnelsebreven går också att ignorera
 8. Dessa brev är enbart ett sätt att få kontakt med dig för att försöka få dig att erkänna brott
 9. Du ska inte erkänna brott, det är deras skyldighet att bevisa bortom all tvivel att du har begått ett brott

Har du svarat och fått följdfrågor – upphör genast med all kommunikation med dem. De försöker bara fiska efter information från dig så att de kan bygga ett mål mot dig. Frågorna kan verka banala och kanske till och med rimliga, men de är inte inställda på att försöka reda ut situationen så att du sedan kan slippa dem utan de vill bara ha material så att de kan använda svaren emot dig.

Här är några tips vad du kan göra med brevet:

 1. Släng det
 2. Bränn det
 3. Vik ett flygplan av det
 4. Rama in det
 5. Riv det till konfetti
 6. Använd det att skriva inköpslista på
 7. Ta med det till skolan/arbetsplatsen och diskutera upphovsrätt och hur den används som ett hotmedel mot gemene person
 8. Skriv en insändare på baksidan och skicka in det till lokaltidningen
 9. Skicka det till Henrik Pontén på Rättighetsalliansen och hälsa från mig

 

7 tankar på “Njord Law fortsätter sina maffiametoder”

 1. Nu fick jag även ett brev från Njord, vad jag förstod det som så behövs ett domstolsbeslut för att dom ska få min IP av Telia. Är det nått jag ska ha blivit informerad om eller sker det bakom stänga dörrar? När jag tog kontakt med Telia så ville dom inte svara på några av mina frågor utan att jag ska kontakta Njord(Vilket jag absolut inte tänker göra). Första brevet är i papperskorgen och väntar på att få sällskap av det andra.

  Svara
  • Om jag inte missminner mig så måste en sådan delgivning meddelas, men jag är inte säker på vilka tidsramar som de beöver hålla sig inom. Men på en direkt förfrågan så borde de kunna svara på det anser jag.

   Svara
 2. Hej Magnus. Max här igen.

  Ramberg advokater har nu sänt över ett “förlikningserbjudande” på 30 000.-. Fick detta i brevlådan
  180608, Det verkar vara samma advokater som jobbar ihop med Njord,

  Jag har nu 20 dagar kvar att bestrida eller “förlika”. Jag får kontakta advokat i veckan, om de ej är
  på semester, Jag har inte tittat på någon av deras påstådda filmer/serier, trots att jag ser att de finns
  på min Netflix. Jag kanske är en dum, hårt arbetande, medelsvensson.

  Trött på detta, Har nog med min vacklande hälsa, trots att man alltid är i tid till sitt leverbröd.

  Må gott go vänner. Ge inte upp.

  mvh
  Max

  Svara
 3. Hej Magnus Andersson.

  Då kom där en till mail från dom, men jag tänker inte att svara på den. där står såhär……

  Hej Henning,
  Vänligen bekräfta att namnet till vilket brevet har adresserats tillhör dig eller någon annan i ditt hushåll.
  Vi ser fram emot att höra ifrån dig snarast möjligt och tackar för ditt samarbete.
  Vänligen från Köpenhamn,

  Med venlig hilsen / Best regards

  Franziska Brüggemann
  (Praktikant) Stud.jur. / Legal Assistant

  Direct: +45 33 70 60 42
  Mobile:
  Mail: fbr@njordlaw.com

  Slut på mailen……

  Vad tycker du?

  Hälsingar

  HP

  Svara
 4. Hej Magnus Andersson

  Denna verden behöver många!! flera folk som du, tack för alla dina råd. jag vill följa dina anvisningar. och kolla vad som händer. i all fald får du “up to date” information om vad som händer i mitt fald. du får GÄRNA! ta del i alla brev jag får.

  En ting är säkrat, jag vet vad/vem jag ska röste på vid nästa val. och är säker på att piratpartiet har et kommana medlem.

  Låt dom komma, vi gir os inte.!!

  Svara
  • Det går bra att återkomma om det sker någon form av utvckling i ditt fall. Notera dock att jag inte är en advokat, utan om det går så långt som att de kallar till domstol att det är lämpligt att ta hjälp av t.ex. hemförsäkringen för att skaffa juridisk hjälp eller åtminstone få ersättning för det.

   Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.