Ett litet steg för mänskligheten…

… men ett stort steg för mig – och förhoppningsvis för Piratpartiet –  tog jag idag.

Jag har meddelat min arbetsgivare att i och med mars så kommer jag att gå ned i arbetstid till 80%. Vad det i praktiken betyder är att jag nu får mer tid att fokusera på mitt politiska arbete, samtidigt som jag mister en del av min inkomst.

Detta är ett led i min satsning på partiet och jag hoppas att det kommer att falla väl ut, jag kommer att utvärdera detta framöver.

Min plan är att stega ned ytterligare om 3-4 månader till 60% och sedan i oktober ta tjänstledigt i ett år för att fokusera fullt ut på politiken.

Varför jag gör detta är primärt för att jag behöver förändra min arbetsbelastning. Vi går in i en intensivare period framöver där min närvaro kommer att behövas allt mer så inser jag att något behöver prioriteras bort om jag ska orka med i det långa loppet. Det är inte rimligt att jag ska orka med både ett jobb på 100% (eller snarare 110%) och samtidigt ta mitt partiledarskap till den nivå som krävs för att det ska vara värt besväret. För att vara partiledare är inget 8-17 jobb, utan mera en livsstil och total commitment.

Så det känns otroligt skönt att ha tagit detta steg, då jag känner att jag behöver ge mer tid åt politiken samtidigt som jag behöver rå om min hälsa.

Men det kommer som sagt med några konsekvenser som jag behöver hantera, framför allt så förlorar jag inkomst på detta, något som jag behöver lösa framöver. Just nu så är det inte ett problem, men när jag går ned ytterligare och framför allt när jag tar tjänstledigt så behöver jag ha finansieringen på plats. Så det kommer vara en av de saker som jag kommer att prioritera – att inte behöva oroa mig för det finansiella.

Det finns sätt för alla att stödja mig i detta – framför allt genom att donera till mig. Om du anser att vår politik är viktig och att du anser att jag för det arbetet framåt så uppmanar jag dig att stödja mig – oavsett om du är medlem eller inte – för att jag ska kunna engagera mig helt i politiken framöver. Ditt bidrag kommer inte att passera förbi ouppmärksammat!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.