Min analys av SD och varför folk röstar på dem

Jag skrev ett svar på Facebook angående att Sverigedemokraternas väljare borde övertygas att rösta på Piratpartiet. Det gav upphov till detta inlägg.

SDs väljare söker trygghet i en otrygg värld. En värld som ser ut och funderar på ett sätt som de är vana vid. En värld där de kan vara säkra på att inget kommer hända just deras lilla bubbla. De vill vara säkra på att de får gå upp varje morgon, äta sin smörgås och dricka sitt kaffe, åka till jobbet för att jobba sina 8 timmar, åka hem för att titta på TV och sedan gå och lägga sig igen. Jag förstår dem.
Men… Well, I got news for you… Den bubblan håller på att spricka. För världen är inte statisk. Det händer saker runt om oss hela tiden och det kan vi hantera på ett av två olika sätt; antingen ta emot det och anpassa oss – alternativt – streta emot så mycket vi kan tills dess att vi blir överkörda och ändå måste anpassa oss, oftast på ett smärtsamt och bittert sätt.
Jag anser att Piratpartiet är av den förra sorten medans SD är av den senare.
Det vi ser idag i och med det valstöd som SD får så beror det på att de utlovar Svensk kultur™; majstång, julgran, påskris och så vidare. Att de är emot en “kulturblandning” då den gör att den värld som de lever i kommer att för dem förändras på ett sätt som de inte förstår.

SD säljer trygghet mot förändring.
PP säljer hopp om förändring.

Därför kommer vi ha svårt att övertyga SDs väljare att komma till oss. Så jag anser inte att SDs väljare är vår primära målgrupp.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: