Partiledarturnén fortsätter!

Tåget mot Göteborg lämnar precis Lunds station när jag börjar skriva detta, för att samla lite tankar och funderingar från en lång, intensiv men otroligt rolig och belönande helg. Redan i fredags tog jag tåget ned till Lund för att få chansen att träffa några av de pirater som bor där och i dess omgivning. Jag hade skrivit att jag skulle vara på Café Ariman, ett anrikt häng för de flesta som varit i Lund, och redan innan jag klivit av tåget så hörde ordföranden i Svalöv, Dennis Nilsson, av sig. Han lät meddela på sedvanlig skånsk vänligt maner att han möter mig på stationen så jag får sällskap till caféet. Han är lite av urbilden av en skåning – glad, välkomnande och hjärtlig och när vi ses får jag en bamsekram, som vanligt, och så är konversationen igång samtidigt som vi rör oss mot mötesplatsen.

Min partiledarturné försöker jag (eller Anton, vår partisekreterare, ska jag erkänna) göra så ekonomisk som möjligt så att jag kan besöka så många orter som möjligt, så schemat är ganska så späckat hela helgen. På fredagen ska jag alltså få möjligheten att träffa skåningar för att på lördagen och söndagen leda styrelsens afk möte och där emellan få till ytterligare en träff med människor från trakten. Med facit i hand blev det inte många timmars sömn, haha! gäspar stort

På vägen möter vi Evelyn och Anton, efter ett par bamsekramar och glada miner så säger de att de är ute och jagar efter falafel. Jag har inte varit så många gånger i Lund, men jag rekommenderar Lundafalafel precis runt hörnet och Anton lyser genast upp då hen inte visste att det låg så nära. Sagt och gjort, de ger sig av samtidigt som jag och Dennis tar oss till Ariman.

Det är alltid lika roligt att se vilka det är som kommer, denna gång var det många runt om Lund som kommit så att jag kan få träffa dem och den som hade rest längst för att träffa mig kom i från Ystad om jag inte missminner mig, fantastiskt! Om jag inte minns helt fel så kom det totalt 12-15 personer vilket är jättekul även om det inte slog rekordet som sattes i Stockholm. 😉

Det är svårt att återge en hel kvälls diskussioner, då de är många och långa, men en sak som vi gjorde var att visa upp det nya kampanjmaterial som vi faktiskt precis har skickat till tryckeriet. Åsikterna var generellt positiva även om det givetvis finns detaljer som några har funderingar runt. Stämningen är positiv och det känns att folk vill komma igång och vara aktiva igen, det är superkul att se och höra!

Timmarna springer iväg och jag är inte i säng förrän efter kl 3 i Malmö där Ante har varit så vänlig att låna mig en säng. Sätter larmet på kl 8 och somnar omedelbart.

Larmet ringer genast, rummet badar i solljus och det är dags att ta mig tillbaka til Lund för styrelsemöte.

När styrelsen möts för att ha möten så brukar en eller flera ringa in via video, denna gång använde vi Google Hangouts, och denna gång är inget undantag. Jag sätter upp det i tåget på väg från Malmö till Lund och när jag kliver in i möteslokalen och sätter upp min dator så har Mattias redan anslutit. Närvarande i rummet är även Anton, Mab, CMB och Leif. Senare efter lunch, på grund av 7 timmars tidsskillnad, så gör även Josef oss sällskap så att vi blir beslutsmässiga. Förmiddagen används till att gå igenom diskussionspunkterna på agendan och eftermiddagen ägnas åt beslutspunkterna. Lunch på Lundafalafel, förstås. Tempot är bra, diskussionerna konstruktiva och stämningen är god.

Efter mötet går jag tillbaka till Café Ariman för att vara tillgänglig för fler möten med lokala pirater. Det är inte lika stor uppslutning som på fredagen, men det är intressanta samtal som uppstår och återigen så känner jag den där viljan att börja göra något igen och idéerna börjar studsa fram och tillbaka i samtalet. Som före detta aktivistsamordnare så kan jag inget annat än le, för et är otroligt inspirerande att höra alla idéer som kommer fram. Så idéer råder det ingen brist på, men låt det inte stanna på den nivån utan visa att det även finns vilja att realisera dem! Allt behöver inte göras, men ta de låghängande frukterna så är ni snart igång! Skåne, jag vet att ni kan! Fler personer ansluter så småningom, Mab dyker upp och blir senare avbytt av Anton och Ung Pirats förbundsordförande Elin Andersson som ordnat en sovplats för natten åt mig hos Niklas. Pirater hjälps åt, vi är aldrig ensamma vart vi än reser. Det är otroligt hjärtevärmande! Bord börjar torkas och stolar ställs upp på dem, klockan är tre och det är dags att ta oss till nattkvarteren. Väl där får vi en spännande sängfösare och så sjungs det en del. En hel del. Jag provar även tricket att klia mig i ögat efter att ha fått chili på fingret. Gör inte det.

Jag inser att jag återigen ska upp i morgon och leda fortsättningen av styrelsemötet så jag ber att för tacka för mig och ställer larmet på kl 9 och åter igen inser att det blir få timmars sömn.

Så här är det varje gång när jag träffar pirater, samtalen håller på långt in på småtimmarna tills nödvändigheten kräver att samtalet avslutas snarare än att tröttheten är större än intresset eller att ämnena tar slut. Idéer sprudlar, tankar delas. Precis som det ska vara!

Vaknar 08:00, förvånansvärt pigg men med insikten att jag har en timma kvar att sova, vilket gör att jag somnar om. Larmet ringer och kontrasten i uppvaknandet är brutal. Men jag släpar mig in iduschen, får sedan på mig kläder och tar mig ut till bussen som ska ta mig till mötet. Halvvägs dit kollar jag nr bussen ska gå och ser att jag är på väg till fel busshållplats. Så jag vänder och går till en annan som ligger dubbelt så långt bort, vilket givetvis inte ingick i planeringen. Väl där så kollar jag återigen när nästa buss ska gå, vilket är om 10 minuter. Från den andra busshållplatsen. facepalm Bara att gå tillbaka, missa den också och vänta på den som kom efter. 20 minuter efter utsatt tid är jag sedan på mötet. Vi hade dock inte många diskussionspunkter kvar så förmiddagen gick relativt snabbt fram, vi tog upp diskussioner för de punkter som vi skulle besluta i så att vi kunde ta beslut direkt efter lunch med minimala diskussioner då Josef skulle ansluta till diskussionerna så att vi blir beslutsmässiga. Efter lunch så ringde vi in Björn i de kvarvarande punkterna och efter att ha satt in han i punkterna så tog vi beslut och så var helgens styrelsemöte avklarat.

När nu arbetsutskottet ändå var samlat fysiskt så hade vi bestämt att ha ett AU-möte direkt efter styrelsemötet för att ta hand om de punkter som styrelsen hade delegerat till oss utöver de punkter som vi sedan tidigare har på vårt bord. Ett protokoll för detta möte finns att läsa här. Sedan har jag mest försökt att hålla ig vaken och komma i tid till tåget. 🙂

Och nu rullar tåget in på Göteborgs station, viken timing!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.