Turnén har inletts!

Jag har precis satt mig på tåget hem till Göteborg efter en lång och fantastisk helg i Stockholm! Som många redan vet så försöker jag kombinera och maximera nyttan med mina resor då budgeten är begränsad och denna helg hade arbetsutskottet sitt första fysiska möte vilket då givetvis kombinerades med en piratöl, fika, flyersutdelning och en frågestund.

Vi inledde helgen med ett informellt AU-möte över en fika där vi diskuterade en del om rollfördelning, delade vår syn på vad vi behöver göra framöver och skapade samsyn. Efter en god thailunch så tog vi oss till Aspudden och vårt kansli för ett formellt, mycket produktivt, AU-möte. Ni kan hitta protokollet från det mötet här.

Sedan tog vi oss till BrewDog på Södermalm för att få träffa medlemmar och det var riktigt roligt att så många dök upp! Vi uppskattar att det kom ca 25 personer totalt och som mest var vi runt 17-18 personer samtidigt. Det var intressanta diskussioner och det var även några som ännu inte blivit pirater som hade kommit förbi för att delta i den.  Jag hoppas att jag fick någon att allvarligt fundera på att bli medlem och att rösta på oss! Det var ett glatt gäng som träffades och det var kul att Calle Rehbinder från styrelsen dök upp en liten stund och även Ung Pirats förbundsordförande Elin Andersson kom förbi lite senare på kvällen. Det tunnades av lite mot slutet av kvällen men de sista i sällskapet lämnade stället först när de stängde.

På söndagen så tog jag mig in till Sergels torg för att vara med i en flyers utdelning, efter lite initial hicka med att få materialet på plats så satte vi igång och jag tycker det gick relativt enkelt. En del människor ignorerade eller tackade nej, men jag måste säga att det var relativt många som tog emot en flyer och tittade på den medan de gick vidare. Att dela ut flyers är både enkelt och roligt om det är några stycken som hjälper till. Jag är gärna med i flera utdelningar om chans ges och möjlighet finns! Anton lyckades till och med få kontakt med två personer varav den ena senare blev medlem, superkul och välkommen!

Vi avslutade flyersutdelningen genom att ta en fika där Mab medverkade och pratade en del om hur det fungerar med EU och hur förslags- och beslutsgången ser ut. Det diskuterades bland annat även om datalagringsdirektivet och det svenska fängelsesystemet och hur de intagna behandlas.

Vi tog oss sedan till Aspudden och kansliet en sista gång för en förutsättningslös diskussion och för att fler skulle få ställa frågor till mig. Det blev mera ett lite avslappnat häng där vi pratade om lite allt möjligt men det var en trevlig stämning och vi fick som sagt en ny medlem, kul kul! En av de frågor jag fick var varför jag gick med i Piratpartiet, och jag tror att det är något som fler kan vara intresserade av, så mitt svar är:

Jag blev medlem i Piratpartiet 2009, strax efter att domen i rättegången mot The Pirate Bay grundarna Neij, Sunde och Svartholm Warg hade fallit och den rättsröta som detta historiska mål uppvisade. Det var en skam att se hur hela vårt rättsliga system saknade insikter i grundläggande principer för internet, hur skadeståndet beräknats och hur domen slog hårt mot en ny kultur som var på frammarsch – delningskulturen. Efter att läst på om Piratpartiet och våra principer så var saken klar, jag är pirat!

Ett stort tack till alla pirater som dök upp, jag har stora förhoppningar att vi tillsammans kan skapa förutsättningarna som vi behöver för att de närmsta valen ska bli lyckade! Ett stort tack till de som tog sig tiden att åka till Stockholm för at få vara med denna helg!

Jag hoppas att det inte dröjer länge tills vi ses igen, tills dess fortsätt vara awesome!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.